Corneliu Drăgan-Târgoviște prezent la “Tabără internaţională de acuarelă – Mănăstirea Cozia 2019”

16 artişti în tehnica acuarelă din România şi Republica Moldova au participat în perioada 4-14 septembrie la Tabăra de acuarelă de la Mănăstirea Cozia. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Râmnicului şi Uniunea Artiştilor Plastici din România, filiala Vâlcea.

Tabăra de acuarelă de la Mănăstirea Cozia a avut scopul de a facilita schimbul de experienţă al artiştilor plastici din diferite zone ale ţării şi din Republica Moldova, dar şi de a evidenţia valoarea artiştilor participanţi, care printr-o variată paletă cromatică au transpus locuri din natură, monumente istorice sau oameni care i-au inspirat pentru actul de creaţie.

Tema taberei de creaţie din acest an a fost dedicată familiei Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, de aceea tabăra a fost organizată în mai multe locaţii din Arhiepiscopia Râmnicului, şi anume la mănăstirile Cozia, Hurezi, Dintr-un Lemn şi Surpatele.

Mare parte dintre artiştii plastici au mai participat şi la ediţia precedentă a taberei de acuarelă, însă pentru cei care nu au mai fost în Vâlcea prezenţa lor alături de artişti plastici consaraţi, dimpreună cu peisajele naturale, monumentele istorice şi oamenii locurilor, a fost o experienţă la care doresc să mai fie părtaşi.

Lucrări de acuarelă semnate – Corneliu Drăgan Târgovişte

„Pentru mine acuarela este foarte importantă pentru că în ultimii 10 ani lucrez aproape exclusiv acuarelă şi atunci când te îndrăgoşteşti, mai ales la o vârstă mai înaintată, e greu să renunţi la ea. Acuarela are un anumit grad de spontaneitate, de faptul că ea trebuie lucrată foarte rapid, trebuie să ai o concepţie înainte, pentru că practic, în timpul lucrului, nu prea ai timp să gândeşti, de aceea trebuie să existe mai înainte o concepţie. Noi, prin această tabără, dorim să relansăm acuarela pentru că ea a fost privită ca un fel de micuţă Cenuşăreasă mult timp. Oamenii, deşi făceau acuarelă, o făceau sub formă de schiţă, iar noi încercăm să facem lucruri finite, de aceea importanţa picturii în acuarelă depinde de importanţa pe care noi o dăruim, altfel e greu ca privitorul să o ia în seamă”, a precizat acuarelistul Corneliu Drăgan Târgovişte.