Soleil de l’Est & Espace Marguerite Yourcenar – Manoir de la Tour, prezintă „Pictori români și ruși – lucrări pe hârtie”

„Pictori romăni și ruși – lucrări pe hârtie”.

Organizator principal: Asociația Soleil de l’Est.

Parteneri de proiect: primăria Saint-Cyr-sur-Loire.
Parteneri media: La Nouvelle République, Modernism, Art Portfolio, Dana Art Gallery.
Alți parteneri: Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Atlassib, Corep, Dalbe, Scoala româneasca Haga, Zoomimage.

Locație: Espace Marguerite Yourcenar – Manoir de la Tour, 24 – 26, rue Victor Hugo, 37540 Saint-Cyr-sur-Loire.

Perioada: 3 – 9 martie 2020.

Deschidere: sâmbătă 7 martie la 16:00. Deschiderea evenimentului cultural va avea loc în prezența reprezentanților Orașului Saint-Cyr-sur-Loire, ai asociației Soleil de l’Est, precum și a publicului franco-român din regiunea Tours.

Expoziția Soleil de l’Est de la Manoir de la Tour reprezintă o nouă etapă în circuitul evenimentelor culturale desfășurate de Soleil de l’Est, atât în ​​Franța, cât și în străinătate. În cadrul acestei expoziții, asociația va prezenta lucrări doar pe hârtie produse de pictori ruși și români, afiliate asociației Soarele de Est. Optzeci de artiști români și români de prestigiu vor expune un total de 100 de lucrări. Pe lângă acuarelă, vor exista lucrări acrilice pe hârtie, linocuturi, pasteluri, desene pe șinele de imagine. Subiectele tratate sunt diversificate, pornind de la peisaj, costume tradiționale, portrete, compoziții. Artiștii aparțin mai multor orientări artistice.
În sala de expoziții va exista o masă de documentare cu cele mai importante cărți de artă produse de Soleil de l’Est și cu monografii ale unor artiști.

Pictorii exponanți sunt atașați de mesajul Soarelui de Est „Arta pentru a fi cunoscut trebuie să circule”. Unii artiști au participat la reședințele artiștilor conduse de asociația din Franța. Artiști exponanți: Masabik AKUNOV, Dorin BABA, Tudor BANUS, Kader BEKOV, Ilie BOCA, Dimitri BRODETSKY, Augustin COSTINESCU, Horea CUCERZAN, Corneliu DRĂGAN-TÂRGOVIȘTE, Nicu GĂGEANU, Leontie GORBUNOV, Nikolaï INOSEMTSEV, Victor HOSAGEA, Vasile POP-NEGREȘTEANU, Valter PARASCHIVESCU, Ion SĂLIȘTEANU, Angela TOMASELLI, Corneliu VASILESCU.

Turnul din Collioure – Franța, tuș pe hârtie, 2009, 30 x 21 cm
Lucrare semnată Corneliu Drăgan-Târgoviște

Turnul din Collioure – Franța, acuarelă, 2014, 24 x 34 cm
Lucrare semnată Corneliu Drăgan-Târgoviște